leftBG


BrugernavnAdgangskode Bliv oprettet som bruger...
 Søg 
bajoBG
topRightCorner
spacer
Navigation
Forside
Downloads
Zikula Links
Nyhedsarkiv

Artikler
Din egen Linux-server
Postnuke Lyrik

Hvordan gør jeg?
Ofte Stillede Spørgsmål
Installation af PostNuke
Installation af moduler
Opgradér PostNuke
Tilladelser i PostNuke
Tag backup
Anvend Link modul

PagEd
Installation
Nyhedsvisning

Om Zikula.dk
Kontakt


spacer
· E-smith - nem linux-server
Når man skal opsætte sit eget indholdsstyringssystem er der to valg man aldrig undgår at overveje: Skal sitet placeres 'ude i byen' eller skal man opsætte sin egen server?

Vil man 'udlicitere' al arbejdet med vedligeholdelse, sikkerhedskopiering og opdatering af serveren, så er hosting løsningen. Men vil man have fuld kontrol over sin hjemmeside eller intranet så er der ingen vej uden om at opsætte sin egen server. Den lidt ældre arbejdscomputer eller aflagte hjemmecomputer kan let anvendes som udgangspunkt for opsætning af sin helt egen Linux-server.

Der findes en løsning, som gratis kan hentes på internettet adressen contribs.org/.

E-smith er en Linux server baseret på Red Hat Linux 7.1. Alle unødvendige funktioner er skrællet væk og hvis Red Hat er en WW Passat, så er E-Smith en tunet Skoda Superb. Serveren er simpelthen bygget til det som en administrator har brug for! Og da systemet er så specialiseret, så kan (næsten) alle være med.

Selve systemet hentes som en image-fil (ISO) på 350 MB. Denne fil skal brændes på en cd, som derefter smides i en computer. Computeren genstartes og man bliver ført igennem en række opsætningsmenuer og inden længe har man så en fiks og færdig server, der er klar til at lægge ryg til adskillige hjemmesider og intranet. Du skal dog have en internetforbindelse tilknyttet og skal du bruge serveren som fuldgyldig internetserver, så skal du også have et domæne. Det er ting der koster lidt penge...

Når du er færdig med at installere din maskine, så kan arbejde med din server via en smart menu tilgængelig via din browser. (Se billede)

InstallationsvejledningOpdateret Mandag, 25. Apr 2005

 Printervenlig Printervenlig    
spacer
bottomLeftCorner tableBaseLeft tableBaseRight bottomRightBG


Alle logoer og varemærker på Zikula.dk tilhører deres respektive ejere.
Kommentarer tilhører forfatteren og kan ikke tages som udtryk for Zikula.dk´s synspunkter.
Ophavsretsligt beskyttet © 2000-2008.