Gammelt og nyt – kobber er kommet for at blive

(sponsoreret indhold)

Følger du med i bolig og interiør verdenen, er du helt sikkert blevet bombarderet med det store, nye hit. I tvivl? Mon ikke du har set det! Vi snakker nemlig metaller – og nu også af den billigere slags.

Kobber
Hvem kan ikke se skønheden i sådan en genstand? og tænke “hvordan kan den benyttes i indretningen?”

Ikke kun guld og sølv dur i dag, for vi er gået et skridt længere tilbage i historiebøgerne og genfundet glæden ved kobber. Endnu engang er de gængse, nordiske naturmaterialer nemlig på hitlisten – men der har hidtil nu manglet lidt glimmer. Men modeguruerne har talt, og sammen med lyse træsorter som eg og bøg, lækre rensdyr skind og blide marmor-brætter, er kobber nu på listen.

Så ja: Der skal nu glitter på, som modspil til de fine, natur farver – og hvorfor ikke så holde stilen, ved at kaste sig over et andet godt, smukt og enkelt materiale? Designerne er hvert fald ikke i tvivl, og over alt skyder det ene smukke element op i kobber efter det andet.

Og hvorfor ikke? Ikke nok med, at det ser smukt ud – ja så er der tilmed en sammenhæng mellem den nordiske indretning og netop dette valg. For kobber og messing er jo ædelmetaller, som både er genanvendelige og uudslettelige i deres rene form. Fantastisk ikke? Akkurat lige så værdige, som guld og sølv – ikke i værdi i dag, men metallernes historie viser, hvor stor og vigtig en opdagelse det var, på tiden det blev opfundet.

Derfor er kobber også tidsløst i dens skønhed, og går derfor ikke af mode igen – tværtimod.

Også derfor, er kobber en fantastisk hitter, fordi man kan konstruere bolig-ting i materialet, uden at du skal betale i dyre domme for at få lidt bling på bordet.

Billede - kobber

Her kan du starte

Men hvor skal du starte? Ja, det er et godt spørgsmål. For der er næsten ikke det sted i dit hjem, du ikke kan slå dig løs. Og det kan både gøres dyrt, og det kan gøres budgetvenligt. Det kan gøres diskret og det kan gøres i ægte diva-stil!

Her kan vi præsentere lidt af de mange bud derude på, hvor designerne har sat ind – vi starter i den bløde afdeling, nemlig accessoires. Der kan de fleste være med, også fordi man derigennem ofte opdager, hvordan man kan snige kobberet ind i ens eget hjem, uden at man skal skifte hele hytten ud.

En af landets største og mest alsidige bolig-bikse House Doctor, har bla. stået i spidsen herfor. Deres flotte net-kurve og Lux-skrin i den lækre kobber, er nemlig en simpel og budgetvenlig løsning, på at få kobber-udstyr med en funktion. På den måde, får kobberet heller ikke overtaget i indretningen, men giver et godt modspil, til de andre elementer.

images

Fylder man eksempelvis de store kurve med magasiner, pudder i rappe farver eller ungernes legetøj, vil disse straks få et helt nyt look. Smykke skrinet kan man ligeledes vælge at lade stå åbent med smykker i, eller lukke sammen for et mere neutralt look.

Kobber kan benyttes i alle elementer

Ud over disse, fås også mange skøre og sjove elementer med kobber. Eksempelvis er hoptimisten også en af de kendte elementer, der nu er kommet i en kobber-version. På den måde, kan man lyn hurtigt få en sjov og anderledes makker i samlingen og samtidig følge moden.

Andre er hoppet på kobber i sammenhæng med belysning. Dette skyldes formentlig kobbers fantastiske evne, til både at absorbere lyset og udnytte det. For ikke nok med at lampernes farve, blive endnu mere klar, varm og rødlig – ja, så reflekteres lyset også væk derfra, og belysningen vil synes endnu større end ellers. Så både Tom Dixon lysestager og klassiske lamper som fx FlowerPot kan nemlig fås i kobber, og salget er stort.

Dixon stagerne fås desuden også i metallisk rosa og sølv – så på den måde kan man virkelig få sin metal-glimmerlyst styret. Og med de mange, fine små huller i metallet, vil man opleve hvor dekorativ stagen bliver i mørke. For nok er den fin, når den står til pynt i dagstimerne, men det er intet mod, hvorledes den tager sig ud i dæmpet belysning. En stjerne slør af prikker vil nemlig brede sig i en cirkel omkring den blussende flamme.

Men er man stor i slaget, og er en lampe ikke nok, så har kobber trenden også nået møbel-potentiale. Der skal ikke mange bling – så Habibi også konstrueret sideborde i kobber, som fås i flere størrelser.

Også billedrammer og adskillige spejle kan anskaffes med kobberrammer, og den lækre naturlige metal, vil få dig til at skinne om kap med dit smil.

Kobber i køkkenet

Det sidste sted, hvor kobberen også har gjort sit indtag, er i køkkenet. For hvor man førhen kun stødte på kobbergryder i gamle, franske landkøkner er sagen en ganske anden nu. Både Eva Trio og lignende grydemærker genlancerer nemlig deres serier, med kobber nu og resten af køknet følger med. Både dåser, skraldespande og skåle er der at finde. Blandt andet det asiatiske OeO designs-sæt, viser virkelig hvordan man kan udnytte materialet smukt og kreativt. Desuden har flere af de store køkkenmaskine-firmaer også slået sig på kobber, og du kan fx få en Stelton kande og den berømte KitchenAid røremaskine i de flotteste nuancer.

Man kan desuden også med lethed erhverve sig vandhaner, skabs-greb og knager i kobber, hos mange køkken-firmaer. Og ja, det er selvfølgelig ikke det allermest hensigtsmæssige, hvad angår børnefingre, oliesnask og støv, men det er bestemt at det en ektstra rengøringstjans værd.

Så er du fristet af de mange, mange kobber-lækkerier, så er det bare om at komme i gang. Der er nemlig nok at tage af, og øjensynligt er trenden ikke på vej ud. Tværtimod hyldes den over alt i verden, og der udarbejdes nye, lækre ting i materialet konstant. Du vil ikke blive sat ud af kurs, hvis du ofre penge her – for det holder; både hvad

Du er i hvert fald her blevet givet en kort intro til markedet, så nu er det bare om at finde dankortet frem, surfe nettet tyndt og bladre boligblade igennem, til du finder netop din nye kobber-drøm. God jagt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *