Sådan vælger du den rigtige farve til væggen

(sponsoreret indhold)

Sådan vælger du den rigtige farve til væggen! Det er en sætning, som er let at sige, men i praksis er den nok lidt sværere at føre ud i livet. Det er nemlig ikke altid bare sådan lige at sætte et kryds ved den rigtige farve på farvepaletten, når du går med tanker om en farvemakeover i din bolig, i dit sommerhus eller et andet sted. Og det er der mange grunde til. For det første er der rigtig mange farver at vælge imellem. Og dertil kommer de mange nuancer inden for hver enkel farve, hvor det heller ikke er det nemmeste at pege en nuance ud.

farver

Skal det være i den mørke ende af skalaen, i den lyse ende eller midt imellem? For det andet er dit temperament også en vigtig brik i farvevalget. Kan du godt lide, at den stærke farve dominerer? Eller er du mere til dæmpede farver, som skaber ro?

Hvem siger, at du også kun skal vælge en farve?

Hvert rum har sin stemning og karakter. Sit karakteristiske lysindfald. Og sin egen størrelse og dimension. Derfor behøver du ikke nødvendigvis at vælge den samme farve i alle rum. Farvevalget kan med fordel bestemmes ud fra, hvilken funktion rummet har. I rum, hvor du ikke opholder dig så meget, kan du nemmere komme af sted med at male i en stærk og mættet farve.

2707664340_722c966d07_o

Stue og køkken/alrum er to rum, som du opholder dig meget i. Bruger du rolige og mere afdæmpede farver i disse rum, vil det give en god kontrast til de stærke farver. Soveværelsets farve er også vigtig at have in mente, fordi rene og afslappede farver giver rummet mere ro. I de andre rum kan du også springe ud i mere kreativitet. Mal en af væggene i én farve og de andre tre farver i en anden. Eller mal blot et felt på en af væggene i en anden farve. Det skaber et mere grafisk rum.

Bedroom-Wall-Color-Design1

Sådan vælger du den rigtige farve til væggen – det kan variere hele tiden

Så trænger der til at blive malet i din bolig? Du begynder at spekulere over farvevalget. Skal du beholde nuværende farve, eller skal den byttes ud? Du synes måske ikke, at den passer til dit temperament mere. Eller måske har du ændret stil, så farven passer ikke til dine pynteting og møbler mere. Men det kan også være, at du bare for en gangs skyld vil springe ud i et eksperiment. Du vil ikke længere spille sikkert, men satser på en farve i den modsatte boldgade af den, du har nu. Måske bliver det en succes, måske ikke. Du kan kun finde ud af det ved at prøve. Sætningen ”sådan vælger du den rigtige farve til væggen” er altså fleksibel. Den kan ændre sig fra gang til gang, hvor du har lyst til at starte på din makeover. Derfor er der ikke en opskrift på ”sådan vælger du den rigtige farve til væggen”. Det afhænger af dig, og kun dig. Og det er uanset, om du selv trækker i arbejdstøjet eller hyrer et malerfirma til at klare opgaven for dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *